Què és Carrer

Una revista de Barcelona feta des dels barris

La Veu del Carrer -coneguda popularment com a Carrer– és una publicació trimestral d’àmbit ciutadà però feta des dels barris. El primer número -dedicat al problema de l’aluminosi- va veure la llum l’octubre del 1991. La revista substituïa el butlletí intern FAVB informa i naixia amb la voluntat d’anar més enllà de les revistes veïnals i esdevenir una publicació de ciutat.

Més que ser l’òrgan de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb), Carrer sempre ha volgut ser una eina útil i de col·laboració entre sectors associatius, professionals i intel·lectuals amb inquietuds crítiques sobre la ciutat, capaç de reflectir les diferents Barcelones existents. També és un lloc de trobada del periodisme de proximitat, militant i de qualitat; del periodisme de carrer, que visita els barris i recull el testimoni del veïnat actiu; que es qüestiona les informacions oficials i recorre a les fonts expertes.

Amb un tiratge de 8.000 exemplars -que es reparteixen de forma gratuïta a més de 200 punts de distribució-, Carrer arriba a tots els barris de la ciutat.

Carrer és una publicació col·lectiva, fruit de l’activisme de molta gent que, amb els seus coneixements de Barcelona i dels seus àmbits professionals, ajuda a reflexionar sobre aquesta ciutat complexa, amb els seus problemes i les seves contradiccions. Calen moltes mans per fer realitat cada número. La suma d’il·lusió, esforç i sentiment -representats en el seu codirector històric, Andrés Naya- ha fet possible la seva continuïtat al llarg de tres dècades.

Carrer és avui més necessari que mai. Per això volem continuar prenent el pols a una ciutat que estimem, però que no ens acaba d’agradar.