Barcelona té un deute ineludible amb Joan Bordetas

A la primavera del 2016, arran de la nostra crida desesperada per renovar el càrrec de tresorer de la Favb, la generositat de l’AV de Sant Antoni ens va permetre l’entrada del Bordetas a la junta. Amb la condició pactada, això sí, que mantindria la vinculació imprescindible amb la seva estimada associació veïnal. Poc podíem imaginar aleshores el canvi que representaria la seva incorporació i l’enorme salt qualitatiu que ens ajudaria a fer en Joan. La professionalització de tota l’àrea d’administració, anant sempre a buscar el coneixement allà on calgués per trobar les millors solucions als problemes, i la racionalització de la feina, tant a nivell de junta com d’estructura, per a la millora de l’organització interna, van ser obsessions constants. Les dues, fortament ancorades en la visió d’una Federació que oferís millor suport i servei: “Ens devem a les nostres federades”, repetia com un mantra.

Vincle amb altres actors socials

Completava aquesta visió amb el reforç de la col·laboració amb altres actors socials de la ciutat, i així va ser el nostre vincle infatigable amb el CAB, Sinera, la Confavc, que va facilitar el consens i el reforç dels lligams. “Pocs que som i a sobre no ens barallarem, no fotem!”. Quina capacitat de treball i entrega! Hem compartit tantes hores de reflexió i debat -a voltes encès, perquè en Joan no era un home tebi- i tants bons moments d’amistat en aquests anys intensos! I quina humilitat també, sotmetent tantes decisions al parer col·lectiu!

Amb el cor encongit hem viscut els últims mesos. Continuava treballant en reformes internes importants i al maig va acompanyar-nos a unes jornades. Volia sobreposar-se al patiment. I ja inevitablement des de casa, va seguir l’acte del 50 aniversari de la Favb al Saló de Cent, que celebrava en acabar-lo, entusiasta i generós. Ens toca ara a nosaltres sobreposar-nos a la consternació. Celebrar i agrair la seva gran visió de ciutat, transmesa amb una convicció sense fissures en la capacitat de transformació del treball col·lectiu. La Favb, per descomptat, però molt més enllà, Barcelona té un deute ineludible amb Joan Bordetas.

Ana Menéndez és presidenta de la Favb.


Compartir