Laura Aznar Llucià

Tots els articles

  • “Una modalitat de teletreball al cent per cent no és viable”

    “Una modalitat de teletreball al cent per cent no és viable”

    En el context de pandèmia, el treball a distància va aparèixer com una possible solució per a una part de les persones treballadores. Però tal com es va plantejar, sense una regulació i de forma obligatòria, podria reforçar les desigualtats. Així ho veu Sara Moreno, professora de Sociologia de la UAB i especialitzada en temps,…

  • “L’Ajuntament ha viscut malament les crítiques dels moviments socials”

    “L’Ajuntament ha viscut malament les crítiques dels moviments socials”

    Iolanda Fresnillo treballa com a investigadora i consultora sobre deute, desenvolupament, finances responsables i polítiques públiques. Activista en moviments socials i de barri i en constant lluita per la justícia econòmica, política, social, ambiental i de gènere, ens trobem amb ella a les portes d’unes noves eleccions municipals per repassar els quatre anys d’una Barcelona…

  • El debat crític amb el turisme arriba al Consorci

    El debat crític amb el turisme arriba al Consorci

    El Consorci de Turisme de Barcelona va ser creat per l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i la Fundació Barcelona Promoció només un any després dels Jocs Olímpics, iniciativa del llavors alcalde Pasqual Maragall. Es dedica a promoure i fomentar el turisme i el comerç a la ciutat, i està regulat per un Consell General i…

  • Millet i la FAES, un enigma que no es resoldrà

    Millet i la FAES, un enigma que no es resoldrà

    Les declaracions dels gestors del Palau han confirmat la tesi del fiscal del cas: que l’entitat musical era instrumentalitzada per traslladar comissions de Ferrovial a Convergència a canvi d’obra pública. Però hi ha un misteri subjacent que el jutge no ha volgut investigar, malgrat la insistència de la Favb. Es tracta dels vincles entre Fèlix…

  • Passos ferms però massa lents en habitatge

    Passos ferms però massa lents en habitatge

    L’habitatge és la gran patata calenta que té l’Ajuntament. Barcelona en Comú s’ha topat amb un context hostil, marcat pel boom turístic, l’augment exponencial del preu del lloguer o els efectes de la reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans, que redueix la durada mínima dels contractes de lloguer a tres anys i que permet que…

  • El lloguer ofega els barcelonins

    El lloguer ofega els barcelonins

    El dret a l’habitatge ha estat un dels més vulnerats des de l’esclat de la crisi. Si les afectacions sobre les persones amb hipoteca van ser les primeres en fer-se visibles, d’un temps ençà el focus s’ha centrat en l’augment del preu dels lloguers. Barcelona és l’exemple més obvi que, en matèria d’habitatge, preval el…