Tots els articles
Amb l’arribada de l’estiu, les mirades es dirigeixen cap a la platja i la converteixen en l’espai més cobejat. Aquesta simple elecció canvia del tot les regles del joc: la platja passa de ser un entorn natural per esdevenir un espai d’esbarjo i relaxació, cosa que fa, sobretot en els entorns urbans, que la considerem…
Geògrafa i historiadora, ha dedicat la seva vida a explicar la Barcelona obrera i el seu habitatge més humil
Mai no hi ha prou aigua, per molt que creixi l’oferta: o reduïm la demanda o més d’hora que tard posarem en fallida el sistema.
El model del nord d’Europa té els dies comptats a la ciutat. El futur passa per les espècies de clima meridional.
Ada Colau o Xavier Trias? Vuit anys després de la gran batalla per Barcelona que va dur a l’alcaldia la primera dona en la història de la capital de Catalunya, les eleccions municipals del 28 de maig tenen un cert aire de dejà vu. I no només perquè -amb permís de Jaume Collboni, Ernest Maragall…
La reforma de l’Estació de Sants i el seu entorn és un d’aquells assumptes llargament demorats que generen un cert desgast en la relació entre institucions i veïnat. Al setembre, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i l’alcaldessa Colau van presentar un projecte ambiciós. ADIF impulsaria una reforma i ampliació de…
Susanna Reigada (Barcelona, 1974) és d’aquelles veïnes de Sants de tota la vida. “No m’he bellugat més enllà d’Hostafrancs”, detalla. Un arrelament al barri que, com explica aquesta biòloga de professió, no ha fet més que incrementar-se des que va començar a fer activisme social, fa dotze anys: “Entrar al Centre Social va ser relativament…
Els problemes de Barcelona no només coexisteixen a barris com la Barceloneta, el Poble Sec o el Raval. Així ho recorda Emeka Okpala (Barcelona, 1991), que des de l’AV de Sant Genís dels Agudells apunta que la falda de Collserola és sovint la gran oblidada de les polítiques de ciutat. Però, amb el poc temps…